Oltalom Szeretetszolgálat
KapcsolatBemutatkozás
Legfrissebb hírek
Tanoda Olimpián vett részt a Felfedező Tanoda
Tovább..
Szolgáltatási hely módosítása
Tovább..
Hírek
Tanoda Olimpián vett részt a Felfedező Tanoda

Idén először vehetett részt az Oltalom Szeretetszolgálat Felfedező Tanodája az ibrányi Iránytű
Tanoda által immáron harmadik alkalommal megrendezett Országos Tanoda Olimpián 2021.
augusztus 28-án.

Tovább olvasom..

Szolgáltatási hely módosítása

Látogatási tilalom

Az Oltalom Szeretetszolgálat lakóinak látogatási szabályai

Az Oltalom Szeretetszolgálat lakóinak látogatási szabályai

Az Oltalom Szeretetszolgálat lakóinak látogatási szabályai

Tudom, hogy van jogom 2017

Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat „Tudom, hogy van jogom” 2017” címmel ellátott-jogi pályázatot hirdetett, melyre az Otthon részlegünk egyik lakója, Kelemen Mihály Gyuláné is nyújtott be pályázatot próza és vers kategóriában.

   

Tovább olvasom..

Első lépések a digitális világba

A nyíregyházi Lensit Oktató és Kereskedelmi Bt. ingyenes, 35 órás számítógépes tanfolyamot indított az Oltalom Szeretetszolgálat ellátottainak, lakóinak 2017 februárjában.

Tovább olvasom..

Nőnap az Átmeneti Szállón

Az Oltalom Szeretetszolgálat Átmeneti Szállóján 40 ember él. Szorgalmas munkával keresik kenyerüket, féláron, félpénzért végzik munkájukat, félgőzzel élik életüket. Férfiak és Nők. Anyák és apák, nagymamák, nagypapák, testvérek, húgok, fiak, és lányok. Elhagyottak, kétségbeesettek, sokszor nagyon elkeseredettek.

Az Oltalom Szeretetszolgálat dolgozói, azaz mi így találkozunk először a szolgáltatásainkat igénylő emberekkel. Minden egyes ellátottunk magával hozza élete történetét, családi tragédiáit, félresikerült döntéseik súlyos következményeit, csalódásaikat, fájdalmaikat. Éppen olyanokat, amilyeneket szerencsésebb helyzetben lévő embertársaik is magukénak tudhatnak, csak nekik több jut sikerből, elismerésből, családból, barátokból.

Ezért is tartjuk fontosnak, hogy intézményünk ne csak szolgáltasson, hanem az ember alapvető méltóságát, szükségleteit is szem előtt tartva biztosítsa az igénylőknek a valahová tartozás, az elfogadottság, szeretettség érzését. Hisszük, hogy az embereket, és az itt folyó szakmai munkát, az itteni életet nem lehet és nem is szabad pusztán statisztikai számokkal leírni.

Tovább olvasom..

Valóra vált álom

2017. február 4.-én valóra vált egy álom. Egy olyan álom, amely másoknak talán mindennapos valóság, de Kelemen Mihályné számára egy elérhetetlennek tűnő vágyakozás, sóvárgás egy olyan élmény után, melyet 50 éve volt szerencséje utoljára átélni. Színházi élményre vágyott, mert még mélyen élt benne az az érzés, amit 15 évesen érzett egy színi előadás kapcsán.

Tovább olvasom..

SZÍVMELENGETŐ KEZDEMÉNYEZÉS A VASVÁRISOKTÓL

A vasváris diákok két héten keresztül gyűjtötték az iskola aulájában található tárolóba az adományokat, azonban mint kiderül, nem ez volt az első ilyen megmozdulásuk, és nem is ez az utolsó.

– Maga az ötlet az osztálytársainktól jött. Részt vettünk korábban a szabad fogas akcióban is, így igazából ez már a harmadik ilyen kezdeményezésünk

Tovább olvasom..

ÁRNYÉKOS OLDAL

Az ingyenes meleg ebédért bejárnak nem kifejezetten hajléktalan emberek is. Olyanok, akik a szó klasszikus értelmében nem számítanak utcán élőnek, de képtelenek előteremteni a napi meleg ebédhez szükséges anyagiakat. Itt megfordulnak férfiak és nők, alig 18 évesek és akár 80 évesek, analfabéták és jogi doktorok. Bűnözők és pszichiátriai betegek. Színes világ ez.

Tovább olvasom..

ÉVZÁRÓ AZ OLTALOMNÁL

Akik képtelenek az Éjjeli Menedékhely és a Nappali Ellátó közötti távolságot megtenni egészségi állapotuk miatt, ilyenkor maradhatnak a menedékhelyen nappal is, mert lábadozó ellátást nyújtunk, orvosi ellátással. Egészen biztos, hogy ez szinte életmentés, mert így legalább nem fagynak meg útközben.

Tovább olvasom..

„AZ ÍGÉRET FÖLDJÉRŐL”

Én csak azt kívánom, hogy ne itt éljünk, hanem a miénkben, ettől egy picivel több, jobb helyen. A boldogság megvan, a harmónia megvan. Én csak ennyit szeretnék, mert most vagyok a legboldogabb és most úgy érzem, hogy képesek leszünk megteremteni a biztosabb jövőnket. 

Tovább olvasom..

A TÜKÖR MÉG VILÁGÍT

Az emberek, amikor kiálltak lakótársaik és gondozóik, ápolóik elé, hogy elmondják, énekeljék, verseljék érzéseiket a szeretet, a Karácsony ünnepéről, tükörként – talán törött, vagy csorba tükörként – de eljuttatták, beilágították az ünnep üzenetét oda is, ahová ez az üzenet nem juthatna el.

Tovább olvasom..

Karácsonyi csoda

A tulajdonképpen hétköznapi gyakoriságú életképek felvillantása, annak a sokszor mérhetetlen erőfeszítésnek a jelzése, amit az otthon lakói tesznek azért, hogy normálisnak, jól elviselhetőnek és főleg egy jobb jövőt jelentő életnek tűnjön a jelen. 

Tovább olvasom..

KARÁCSONYI ÜNNEPSÉGEK AZ OLTALOM SZERETETSZOLGÁLATNÁL

Hangulatos összeállításban adtak tanúbizonyságot ezek a nehéz sorsú emberek, hogy addig nem befejezetten vesztes valaki, amíg képes valami figyelemreméltót nyújtani másoknak, vagy örömöt okozni a sorstársaknak. 

Tovább olvasom..

AHOL SZERETET VAN…

Megkönnyezték a Bólyai téri adventi jelenetet. Az Oltalom Szeretetszolgálat lakói pár percben megrázó erővel fogalmazták meg az élet, a szeretet lényegét.

Tovább olvasom..

Nagyszakállú nagy zsákkal

Nagyszakállú nagy zsákkal

 
Sokan várták a Családok Átmeneti Otthonában a jóságos Mikulást. Hangján, vagy talán kicsit mellette, de a hagyományos mikulást csalogató dallamok végül meghozták a Nagyszakállút. Hatalmas zsákjával és óriási kampós botjával cseppet sem volt ijesztő, bár próbált eleinte szigorúnak látszani.
Tovább olvasom..

Nők elleni erőszak megszűntetésének világnapja az Oltalomban

November 25-én került sor ellátottak, szakdolgozók, továbbá az Oltalom társintézményei és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság részvételével a nők elleni erőszak megszűntetésének világnapja alkalmából megtartott rendezvényre a Családok Átmeneti Otthonában. 

 

Tovább olvasom..

Partnereink
Magyar Élelmiszerbank Egyesület