Oltalom Szeretetszolgálat
KapcsolatBemutatkozás
Legfrissebb hírek
Tanoda Olimpián vett részt a Felfedező Tanoda
Tovább..
Szolgáltatási hely módosítása
Tovább..
Éjjeli Menedékhely

Részlegvezető: Szántó Tamás | 4400 Nyíregyháza, Bokréta u. 22/a | +3642-419-786 | +3620-824-4043 | oltalom@lutheran.hu

Részlegünk több mint tíz éve nyújt szolgáltatást és tölt be meghatározó szerepet Nyíregyháza város, illetve a régió hajléktalan-ellátásában.

Az Éjjeli Menedékhely az ideiglenesen vagy tartósan fedél nélkül maradtak és a hajléktalan személyek ellátását végző intézmény-részleg, amely elősegíti mindezen személyek szociális ellátásait, illetve a szociális szolgáltatások igénybevételét és elérését.

Az Éjjeli Menedékhely térítés nélküli elhelyezést nyújt egy éjszakára minden fedél nélkül maradt magyar állampolgárnak, aki 18. életévét betöltötte, fertőzésmentes és önellátásra képes.

Részlegünk naponta 17:00 órától 7:00 óráig tart nyitva (krízis időszakban, november 1-jétől-áprils 30-ig naponta 16:30 órától 7:30 óráig).

Folyamatosan törekszünk az ellátás színvonalának javítására, így az Oltalom Szeretetszolgálat figyelemmel kíséri a pályázati lehetőségeket.

Az Éjjeli Menedékhely befogadóképessége – sikeres pályázatnak köszönhetően – 2009 márciusában 50-ről 100 férőhelyre bővült, így képes kielégíteni a megnövekedett igényeket.

Az Éjjeli Menedékhely sajátossága a krízisidőszak lakókonténeres ellátása, amely az épülethez tartozó udvarban került kialakításra. Ezt a fajta ellátást elsősorban azoknak a tartósan utcán élő hajléktalan embereknek alakítottuk ki, akik az intézményi ellátást ugyan elutasítják, de igénylik az ilyen szolgáltatási formát.

Partnereink
Magyar Élelmiszerbank Egyesület