Oltalom Szeretetszolgálat
KapcsolatBemutatkozás
Legfrissebb hírek
Tanoda Olimpián vett részt a Felfedező Tanoda
Tovább..
Szolgáltatási hely módosítása
Tovább..
Átmeneti Szálló

Részlegvezető: Bálint Emília | 4400 Nyíregyháza, Rákóczi u. 104. | +3620-824-4042 | oltalom.atmenetiszallo@gmail.com

Részlegünk 2000. januártól működik, 2001.decembertől 2013-ig az intézmény Rezeda utcai telephelyén, 2013. őszétől pedig a Rákóczi u. 104. szám alatt.

Az Átmeneti Szálló feladatkörét tekintve hivatott elősegíteni hajléktalan egyének társadalmi, munkaerő-piaci re-integrációját, célkitűzések érdekében az ellátottakkal együttműködve a szociális munka módszereinek alkalmazásával személyre szabott segítő szolgáltatásokat biztosít. Az Átmeneti Szálló 40 fő részére biztosít életvitelszerű tartózkodási lehetőséget, 1 év időtartamra. A szakmai munka a re-szocializáció és a rehabilitáció köré épül.

Részlegünk azokról a hajléktalan személyekről való személyes szociális gondoskodást biztosítja, akiknek egyéni, fizikai és társadalmi életesélyeinek javítása megvalósítható a szociális munka eszközeivel, a meghatározott ideig történő életvitelszerű tartózkodás biztosításával. Fejleszthető képességeik segítségével élethelyzetük a szociális esetmunkával történő segítő beavatkozásokkal, egyénre szabott segítségnyújtással és problémamegoldó módszerekkel helyreállítható, egy év időtartam alatt

 Az intézmény szolgáltatásai:

-          Egyéni esetkezelések
-          Csoportfoglalkozások
-          Közösségi foglalkozások
-          Hivatalos ügyek intézése, iratpótlás
-          Életvitelre vonatkozó tanácsadás, életvezetés segítése
-          Szabadidős program szervezése
-          Társadalomba való vissza integrálódás elősegítése.

Szabadidős lehetőségek
Lelki gondozás
Csoportos foglalkozás, ezáltal klienseink beszélgetésen közös keresztül ismerkednek a hit világával, Isten szeretetével, amely elgondolkodtatásra ösztönöz. A foglalkozás közös ebéddel zárul.

Kerti munka
Terápiás jellegű, a kliensek tevékenyen eltöltik az idejüket a szálló területén és annak kertjében. A kerti munka során tapasztalatai együtt érvényesüljenek. A munkát kikapcsolódásként kezeljük és nem megerőltető fizikai munkaként. Figyelembe vesszük klienseink fizikai állapotát, teherbírását. A kertben leginkább azokat a növényeket termeljük, amelyek egyszerű ételek elkészítéséhez is felhasználhatók.

Gyertyaöntés
Rehabilitációt elősegítő gyógyító célú foglalkoztatás. A képzelet alkotó erejének, alkotó képességének kibontakoztatása, a gyártási részfolyamatok (illataromák vagy színezés) kombinálásával; sablonok elsajátításával a gyártási folyamat eszközeinek a felhasználásával önaktualizálási képesség javítása, erősítése. A célunk a lakók kreativitásának fokozása, önmegvalósítás, az önkifejezés képességének erősítése. Gyakorlati haszna, hogy ajándék készítésére alkalmas, hasznos, szórakoztató manuális tevékenység, a gyártási technológiák betanulása révén új gyakorlati ismeretek alkalmazására használható. Az elkészült gyertyákat és mécseseket az intézmény felajánlja ajándék céljára. 

Partnereink
Magyar Élelmiszerbank Egyesület