Oltalom Szeretetszolgálat
KapcsolatBemutatkozás
Legfrissebb hírek
"Minden dolgotok szeretetben menjen végbe."
Tovább..
Tanoda Olimpián vett részt a Felfedező Tanoda
Tovább..
"Minden dolgotok szeretetben menjen végbe."
 

„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe.” 1Kor 16,14
Ezzel az elhivatottsággal végezte szolgálatát 21 éven át Laborczi Géza az Oltalom Szeretetszolgálat vezetőjeként.
2024. április 14.-én vasárnap hálaadó istentisztelet keretében került sor az Oltalom Szeretetszolgálat intézményvezetői szolgálatából nyugdíjba vonuló Laborczi Géza két évtizedes munkájának átadására.  
Ünnepünk vendége volt és az igehirdetés szolgálatát dr. Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke végezte, aki háláját fejezte ki leköszönő intézményvezetőnknek az elvégzett feladataiban elért eredményeiért, fáradhatatlanságáért.  
Fenntartó egyházunk rendje szerint az istentiszteleten iktatta be püspök úr Nagy Juditot az Oltalom Szeretetszolgálat intézményvezetői tisztségébe, valamint Molnár Erzsébetet az intézményi lelkészi posztjába.
Kelemen Anna Gyöngy, a Diakóniai Osztály osztályvezetője közreműködésével történt meg az intézményvezetői staféta átadása.
Az eseményen a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatát Jászai Menyhért, alpolgármester képviselte, aki köszöntőjében kiemelte, hogy továbbra is fontosnak tartja az együttműködést a két szervezet között.
A nap további részében kötetlenebbül folytatódott a köszöntők sora és a számtalan visszaemlékezés arról a temérdek eseményről, munkáról, létrehozott intézményről és szervezetről, melynek vezetője, tevékeny gazdája vagy segítője volt Laborczi Géza.
A délutáni barátibb hangvételű összejövetelen Fábri György, az Északi Egyházkerület felügyelője, Csabai Lászlóné, Nyíregyháza volt polgármestere, Deme Dóra, a szociális osztály volt vezetője, a Hajdú-​Szabolcsi Egyházmegye esperese, Zsarnai Krisztián, Kocsisné Sárossy Emőke, az evangélikus általános iskola nyugalmazott igazgatója, a bajorországi testvérszervezet, a Herzogsägmühlében tevékenykedő szociális falu vezetője, Andreas Kurz, Kelly Shumacher, az Amerikai Evangélikus-​Lutheránus Egyház (ELCA) Fiatal Felnőttek a Globális Misszióban (YAGM) program közép-​európai koordinátora, Molnár Erzsébet, az Evangélikus Roma Szakkollégium vezetője és Veszprémi Erzsébet, újságíró, szintén a szakkollégium dolgozója mondott néhány kedves szót.
Az Oltalom Szeretetszolgálat ellátottjai nevében Orgován Attila saját maga által írt versével ajándékozta meg a volt intézményvezetőt.
A legkedvesebb meglepetés a Gryllus testvérek dalokba, zsoltárokba foglalt üzenete volt, mely a régi táborokat idézte meg és útravalóként is szolgált a hivatalos teendőitől ugyan visszavonult lelkésznek és vezetőnek a még előtte álló feladataihoz, szolgálataihoz.
Az Oltalom Szeretetszolgálat új vezetősége és valamennyi munkatársa háláját fejezi ki Laborczi Géza, nyugalmazott intézményvezetőnek az elmúlt két évtized kitartásáért és munkájáért.

Kapcsolódó galériák:

Partnereink
Magyar Élelmiszerbank Egyesület