Oltalom Szeretetszolgálat
KapcsolatBemutatkozás
Legfrissebb hírek
"Minden dolgotok szeretetben menjen végbe."
Tovább..
Tanoda Olimpián vett részt a Felfedező Tanoda
Tovább..
A TÜKÖR MÉG VILÁGÍT

A  TÜKÖR MÉG VILÁGÍT

Karácsonyi ünnepség az OSZ Idősek Otthonában

 

Mindegy, vagy szinte mindegy hol van éppen az ember, akkor is lehet olyan, mint egy tükör. Egy olyan tükör, amelynek a segítségével oda is eljuttathatjuk a fényt, ahova az, természetes körülmények között nem világítana. Fényt tükrözni a törött, a csorba tükör is képes. Valahogy így vannak ezzel azok az idős, a társadalomban csak hajléktalanként ismert idős emberek is, akik az Oltalom Szeretetszolgálat Idősek otthonában kaptak menedéket, fedelet és meleget és figyelmet és gondoskodást, összességében egy biztos, nyugodt öregkort.

Ezek az emberek, amikor kiálltak lakótársaik és gondozóik, ápolóik elé, hogy elmondják, énekeljék, verseljék érzéseiket a szeretet, a Karácsony ünnepéről, tükörként – talán törött tükörként – de eljuttatták, bevilágították az ünnep üzenetét oda is, ahová ez az üzenet nem juthatna el. Ez az üzenet olyan számunkra, mint sokszor az antibiotikum a betegségeinkre- jellemezte az ünnepi műsor hangulatát Laborczi Géza intézményvezető. Az ilyen ünnepségek sokat segítenek abban, hogy a sokkalta nehezebb hétköznapokat is elviseljük.

És valóban átjött az üzenet, hatott a „gyógyszer”, mert a közönség, a sorstársak és gondozók is teljes átérzéssel örültek, néha (amikor megremegett a hang, könnyes és homályos lett a tekintet) drukkoltak az előadóknak. 

Kapcsolódó galériák:

Partnereink
Magyar Élelmiszerbank Egyesület