Oltalom Szeretetszolgálat
KapcsolatBemutatkozás
Legfrissebb hírek
"Minden dolgotok szeretetben menjen végbe."
Tovább..
Tanoda Olimpián vett részt a Felfedező Tanoda
Tovább..
SZÍVMELENGETŐ KEZDEMÉNYEZÉS A VASVÁRISOKTÓL

 

Forrás: nyiregyhaza.hu

„Beköszöntött az igazi téli idő, ezért nem szabad megfeledkeznünk azokról sem, akiknek nincs fedél a fejük felett, így az utcán kell tölteniük a mindennapjaikat. Nagyon kevés, amit jelenleg tenni tudunk, de próbáljunk segíteni! Létrejött a kis csapatunk, hogy segítsünk azokon, akiknek rosszabb sorsuk van” – így kezdődött a Vasvá­ri Pál Gimnázium 10. C osztályos tanulóinak felhívása.

 

A diákok végül 20 zsáknyi ruhát gyűjtöttek össze nehéz sorsú hajléktalanoknak. Mint ahogy azonban kihangsúlyozták: ez még csak a kezdet...

 

Az Oltalom Szeretetszolgálat nappali melegedőjében a téli időszakban naponta 140-en fordulnak meg, akiknek sokszor megfelelő ruházatuk sincs. Nekik segítettek a Vasvári Pál Gimnázium diákjai, akik a napokban Bordás Béla város- és Szabó Gergő Sóstó-gondnok közreműködésével 20 zsák pokrócot, tiszta ruhát, meleg kabátot és csizmákat vittek el az intézménybe.

 

EZ MÁR A HARMADIK AKCIÓ

 

A vasváris diákok két héten keresztül gyűjtötték az iskola aulájában található tárolóba az adományokat, azonban mint kiderül, nem ez volt az első ilyen megmozdulásuk, és nem is ez az utolsó.

– Maga az ötlet az osztálytársainktól jött. Részt vettünk korábban a szabad fogas akcióban is, így igazából ez már a harmadik ilyen kezdeményezésünk. A teljes tanári kar, az osztályfőnökünk és az igazgatónő is nagyon támogatta az ötletet, hogy segítsünk azoknak, akik rászorulnak. Jólesett, hogy pozitív visszajelzéseket kaptunk, de leginkább az, hogy ezzel az aprósággal is tudtunk segíteni – mondta el Nádasi Norman, aki osztálytársával, Bereczki Lilivel vitte el az iskola képviseletében az adományokat.

Engem a szüleim is erre neveltek, hogy jobb adni, mint kapni. 20 zsák ruhával tudtunk most segíteni. Ilyen hideg téli időben a hajléktalanok vannak a legjobban rászorulva arra, hogy az emberek melléjük álljanak, és ez nagyon jóleső érzés, hogy egy teljes iskola összefogott, és támogatta a kezdeményezést.

 

NINCS MÉG TELT HÁZ

 

– Jelenleg a nappali melegedőnk nem működik telt házzal, de napi szinten közel 150-en megfordulnak nálunk, ki hosszabb, ki rövidebb időre. Ők nagyon nehéz körülmények között élő hajléktalanok, akiknek mindig szükségük van a hideg időszakban kabátokra, meleg cipőre, alsóneműkre, pulóverekre. Szerencsére szoktak érkezni hozzánk lakossági felajánlások, de annak különösen örülünk, hogy a vasváris diákok is segíteni akarnak – mondta el Papp András, a melegedő részlegvezetője.

 

(Szerző: Bruszel Dóra)

Kapcsolódó galériák:

Partnereink
Magyar Élelmiszerbank Egyesület