Oltalom Szeretetszolgálat
KapcsolatBemutatkozás
Legfrissebb hírek
Tanoda Olimpián vett részt a Felfedező Tanoda
Tovább..
Szolgáltatási hely módosítása
Tovább..
Valóra vált álom

A nyíregyházi Mustárház fiatalokat érintő érzékenyítő programjával kezdődött az a mesébe illő segítségáradat, amelynek a végén beteljesedhetett a csoda. Kicsit félszegen, kicsit szégyenlősen mesélte el Kelemen néni a gyerekeknek, hogy neki nagy álma, hogy még egyszer az életben eljuthasson színházba.

          Meglepetésként ért mindenkit, amikor Molnár Brigitta, a Mustárház médiafelelőse jelezte felénk, hogy 10 lakónkat szeretnék meghívni a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház egyik előadására.

          A „csak” színházi előadásból aztán valami varázslat útján lett fodrászkodás, sminkelés, az Omnia Kávézóban kötetlen beszélgetés Pregitzer Fruzsinával és Puskás Tivadarral, fantasztikus vacsora a Pálinkaházban, és végül egy fergeteges színházi előadás,  felejthetetlen élményt szerezve ezzel a lakóinknak.

          Öröm volt látni a boldog arcokat, a csillogó szemeket, szervezőkön és résztvevőkön egyaránt. Úgy gondoljuk, hogy ezen a napon mindenki kapott ajándékot, kézzel nem foghatót ugyan, de hisszük, hogy aki ott volt velünk és látta, érezte azt a hihetetlen szeretetet, lelki békét, ami körbelengte az egész napunkat, mindig emlékezni fog rá.

          Kelemen néni fogalmazta meg talán a legtalálóbban ezt a hihetetlen szombati napot:

Olyan volt ez a mai nap nekem, mint egy árva gyereknek, aki életében először lát szépen feldíszített karácsonyfát, amelynek alja tele van szebbnél szebb ajándékokkal, és tudja, hogy mind az övé. Külön öröm volt, hogy ezt a rengeteg ajándékot megoszthattam a lakótársaimmal is.”

          Szeretnénk köszönetet mondani a szervezésért (ami nem lehetett egyszerű feladat) Szabó Tamás gorögkatolikus parókusnak és Molnár Brigittának, Siskáné Erdei Emőkének a hajkölteményekért, Olcsvári Nikolettának a színházi sminkekért, Pregitzer Fruzsinának és Puskás Tivadarnak, hogy megannyi teendőjük mellett szakítottak időt egy kis beszélgetésre, az Omnia Kávézónak és a Pálinkaháznak a vendéglátásért, a Móricz Zsigmond Színháznak az előadásért, és mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez a csoda sikerülhessen.  Külön szeretnénk megköszönni Zadubenszki Norbert fantasztikus fotóit!

Az Oltalom Szeretetszolgálat Hajléktalanok Otthona

Kapcsolódó galériák:

Partnereink
Magyar Élelmiszerbank Egyesület